Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slovenija prešla na digitalnu TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2010.

Izvor: RTS onlajn

Slovenija prešla na digitalnu TV


Slovenačke televizije od danas emituju svoj program u digitalnoj tehnici. Stanovništvo koje živi na područjima do kojih digitalni signal još ne dopire, primaće i dalje analogni signal.



Televizijske kuće u Sloveniji sinoć su isključile prijem analognog i prešle na emitovanje signala u digitalnoj tehnici.

Samo oko tri odsto stanovnika, koji žive na područjima do kojih digitalni signal još ne dopire, primaće i dalje analogni signal i neće ostati bez televizijskog programa.

Prelaz na digitalnu tehniku ne pogađa domaćinstva koja imaju kablovsku, satelitsku ili internu televiziju, već samo ona koja televizijske prgrame primaju preko sobne ili krovne antene, a takvih je oko 200.000 ljudi.

Tim domađinstvima neophodan je uređaj koji pretvatra analogne signale u digitalne i nalazi se između antene i televizijskog prijemnika.

Do uvođenja digitalnog televizijskog signala u Sloveniji se odvijala široka akcija obaveštavanja stanovništva o svim tehničkim detaljima potrebnim za prijem digitalnog televizijskog signala.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi