Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rodić: Postupak protiv mene je lični Dinkićev progon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2010.

Izvor: Politika

Rodić: Postupak protiv mene je lični Dinkićev progon


Pokretač dnevnog lista „Kurir” Radisav Rodić negirao je juče krivicu za zloupotrebu službenog položaja i optužio potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da ga „lično progoni” u postupku koji je inicirala i dirigovala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala. Rodića optužnica tereti da je oštetio budžet za gotovo milijardu dinara.



On je naveo da, po njegovom mišljenju, deo tekstova o Dinkiću „nije bio u redu”, ali da nije on uređivao novine, nego urednici.

Optuženi je rekao da je krivični postupak protiv njega „posledica okolnosti” da je godinama bio vlasnik listova „Glas javnosti” i „Kurir” i da u određivanju uređivačke politike nije hteo da podlegne pritiscima političara, tajkuna i drugih koji nisu hteli da se mediji bave kritičkom analizom njihovog delovanja na javnoj sceni.

„Moj progon počeo je još 1996. godine. Molim sud da ne podlegne pritiscima i da me pusti da se branim sa slobode jer u bolnici nemam uslova za čitanje obimne dokumentacije”, rekao je Rodić.

Rodić, koji je u pritvoru od hapšenja 27. oktobra prošle godine, i Vekomir Joksimović, optuženi su da su korišćenjem lažne dokumentacije podigli kredit od Komercijalne banke od 22 miliona dinara koji, kako je navelo tužilaštvo, nisu vratili.

Među oštećenim su javna preduzeća – „Parking servis”, „Gradska čistoća”, „Elektrodistribucija Beograd”, „Telekom Srbija” i „Beogradski vodovod i kanalizacija”, kao i „Kolubara” iz Lazarevca, „Politika” AD, „Toplane” iz Beograda i nekoliko beogradskih banaka.

Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi