Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Svaki drugi višak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 12. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Svaki drugi višak


Posle tri neuspešne prodaje radio Pirot mora da napusti pet radnika

Pirot - Skupština opštine Pirot, koja je osnivač Radio Pirota, najstarijeg elektronskog medija u Gornjem Ponišavlju, obavestila je Upravni odbor te medijske kuće i direktora Oliveru Kitanović, da do kraja godine pripremi spisak zaposlenih koji su tehnološki višak.

U radiju je zaposleno 11 novinara i tehničara, od kojih je prema mišljenju osnivača njih petoro višak. Oni će dobiti otpremnine u iznosu od 250.000 do 300.000 dinara.

Radio Pirot je do sada bio na aukciji u tri navrata, ali zainteresovanih za kupovinu nije bilo. Od zaposlenih se do sada niko nije izjasnio za odlazak iz jedinog neprivatizovanog medija, koji je do pre nekoliko godina poslovao pod okriljem JP “Sloboda”, u čijem sastavu je uz istoimeni nedeljnik bila i TV Pirot.

Inače, lokalna vlast će i ove godine, sa oko 15 miliona dinara, pomoći u radu privatnih medija. Među odbornicima su mišljenja o ovoj donaciji podeljena, ali je odluka, ipak, usvojena.

V. Ć.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi