Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinari zatvoreni u Palati Srbija!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 01. 2011.

Izvor: Pres

Novinari zatvoreni u Palati Srbija!


Na ambasadorskoj konferenciji novinarima je bio zabranjen bilo kakav kontakt sa ambasadorima, Vukom Jeremićem i predsednikom Borisom Tadićem, niti im je bilo moguće postaviti bilo kakvo pitanje!



Predstavnici medija bili su smešteni u posebnoj sobi Palate Srbija, gde su sa video-bima pratili obraćanje Jeremića i Tadića.

Snimanje i fotografisanje bilo je potpuno ograničeno! Fotoreporteri i kamermani nisu mogli da zabeleže dolazak Tadića kome je ovo bilo prvo javno pojavljivanje sa longetom na nozi posle operacije Ahilove tetive. Snimanje je dozvoljeno tek kada je Tadić seo na svoje mesto za stolom.

Fotoreporterima je ostavljeno nekoliko minuta da fotografišu učesnike pre početka govora Jeremića, kada je „uhvaćen“ i gips na njegovoj ruci.

Zabranjeno je bilo i šetanje po zgradi, pa i izlazak na pauzu za pušenje!

- Ali, možete da se poslužite kafom, vodom, sokom, a dobićete i doručak. I da, ministar Jeremić će se obratiti na engleskom, pa ćete dobiti odštampan govor zbog bržeg prenošenja - rekli su organizatori i onda podelili Jeremićev govor na engleskom!

Nije bilo moguće dobiti komentar odakle tolike mere zaštite učesnika od novinara.

B. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi