Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo kulture i informisanja: Radio zauzuma jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 02. 2019.

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja: Radio zauzuma jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije

Povodom Svetskog dana radija, koji se obeležava 13. februara, Ministarstvo kulture i informisanja ističe da taj elektronski medij zauzima jedno od najznačajnijih mesta u informativnom sistemu Srbije, kao i da postoji mogućnost za dalje unapređivanje.

Osluškujući potrebe građana i emitera u Republici Srbiji, Ministarstvo je povećalo budžet za sufinasiranje medijskih sadržaja za 2019. godinu namenjen radiju na 30 miliona dinara i nastojaće da se taj iznos povećava svake godine. Na taj način Ministarstvo želi da doprinese podizanju kvaliteta radio programa i da pomogne da se ti programi dalje razvijaju i unapređuju u skladu s vremenom u kojem živimo.

Podsećamo da je u našoj zemlji registrovano više od 300 radio stanica, od kojih većina ima lokalne i regionalne frekvencije.

Svetski dan radija utvrdio je Unesko 2011. godine pošto je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija UN. Cilj tog praznika je, između ostalog, promocija ovog elektronskog medija i svih mogućnosti koje pruža.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi