Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priznanje krivice za dve godine robije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 03. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Priznanje krivice za dve godine robije

Rodić postigao dogovor sa tužilaštvom

Osnivač listova "Kurir" i "Glas javnosti" Radisav Rodić priznao je da je zloupotrebio službeni položaj u zamenu za kaznu od dve godine zatvora, saznajemo u Tužilaštvu.

Rodić je sa Višim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivice i ukoliko sud prihvati taj sporazum, njemu neće biti suđeno, već će mu biti izrečena zatvorska kazna od dve godine.

Prema nagodbi sa tužilaštvom, Rodiću bi trebalo da bude izrečena i mera zabrane obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od šest godina.

Sudija Aleksandar Trešnjev juče je saopštio da mu je sporazum dostavljen i za 5. april zakazao ročište na kojem će razmotriti detalje i odlučiti da li će ga prihvatiti.

Rodić je optužen za zloupotrebu službenog položaja pošto je koristeći lažnu dokumentaciju sa Vekoslavom Jeknićem, protiv koga je postupak juče razdvojen, podigao kredit od Komercijalne banke od 22 miliona dinara, koji nije vratio. Na zakazanom ročištu biće saslušani predstavnici ove banke.

Njegovi branioci juče su zatražili i da mu bude ukinut pritvor u kojem se nalazi od hapšenja, 27. oktobra 2009. godine. Zbog lošeg zdravstvenog stanja jedan period proveo je na lečenju na VMA. O ovome će sud doneti odluku do ponedeljka.

Antrfile : Nisam kriv

Na početku suđenja, u decembru prošle godine, Rodić je tvrdio da nije kriv. Istakao je da je optužnica neosnovana, a ceo postupak iniciran i dirigovan od Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Kazao je i da kao vlasnik dnevnih listova, prilikom određivanja uređivačke politike nije bio spreman da podlegne pritiscima pojedinih političara i tajkuna, koji nisu želeli da se mediji bave kritičkom analizom njihovog delovanja na javnoj sceni.

N.B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi