Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sužava se krug oko ubice novinara Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 04. 2011.

Izvor: Politika

Sužava se krug oko ubice novinara Milana Pantića

Pitanja i odgovori EPS-a

Jagodina – Sudeći po izjavi koju je „Politika” dobila u jagodinskoj policiji, intenzivna istraga ubistva Milana Pantića je dala prve važnije rezultate.

– Bivši ministri unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović i Dragan Jočić, kao i aktuelni ministar Ivica Dačić, svaki ponovo, formirali su specijalističke radne grupe u Upravi kriminalističke policije, koja se bavila rasvetljavanjem ubistva Pantića.

Najnoviju radnu grupu sačinjavaju najiskusniji operativci ministarstava policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. O svim saznanjima i detaljima do kojih dolazimo tokom intenzivne istrage koja je u toku, obaveštavamo specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala u Beogradu i nadležnog tužioca Višeg tužilaštva u Jagodini.

Druge detalje ne mogu da kažem zbog istrage – navodi za „Politiku” Dejan Purić, načelnik Odeljenja kriminalističke policije u MUP-u Jagodina.

Budući da je ovaj podatak prvi put saopšten javno, može da se zaključi da je policija na korak do ubice. To znači i da je u Jagodini postojala (i još postoji?) organizovana kriminalna grupa koja je spremna da ubije novinara samo zbog jednog teksta, koji bi razotkrio njihove kriminalne radnje.Ko je najviše dobio smrću novinara Pantića i da li policija zna koja je to tema zbog koje u Jagodini može da se izgubi glava.

„Samo nastavi ovako, pa ne znam dokle ćeš stići”, bila je jedna od poslednjih pretnji upućenih stalnom dopisniku „Večernjih novosti” iz Jagodine.

Načelnik odeljenja kriminalističke policije Purić, koga je za razgovor s našim dopisnikom ovlastio Dragan Obradović, načelnik celokupne jagodinske policije, govorio je u prisustvu portparola, ali nije imao ovlašćenja da nam da bilo koji odgovor na ova pitanja. Inače, Obradovića i njega bismo pitali i da li je tačno, jer se čak i u policijskim krugovima priča, da je jedno službeno lice, koje je bilo na uviđaju, nespretnim (?!) radom uništilo mikro i makro tragove, kao i da li je tačno da je ta osoba kasnije suspendovana, ali i da je bila na poligrafu. Pitali bismo ga da li je tačna i priča, koja je već postala opšte poznata u Jagodini, da je ta osoba zbog tesnih političkih veza, takozvane javne zaleđine u Jagodini, vraćena na posao. Jedno od pitanja bilo bi i kako je moguće da je put od operativnih saznanja do prvih tragova i dokaza tako dug.

– Uviđaj na licu mesta izvršili su tadašnji istražni sudija Okružnog suda u Jagodini, okružni tužilac i uviđajna grupa tadašnjeg SUP-a Jagodina. Svi tragovi, koji su tog trenutka pronađeni, fiksirani su, obrađeni, izuzeti i uredno se čuvaju do pronalaska izvršioca ovog krivičnog dela – kaže nam na kraju načelnik Purić.

Policija je tokom istrage saslušala 1.600 osoba, a 300 njih je bilo na poligrafu.

Antrfile : Ko pamti Pantića

Ime Milana Pantića (47), dopisnika „Večernjih novosti”, koji je 11. juna 2001. godine ubijen u ulazu svoje zgrade, upisano je kao 1.395. po redu na spomeniku u Vašingtonu zajedno sa ostalim novinarima koji su od 1812. godine nastradali na zadatku.

Po njemu je nazvana nagrada za novinarsku hrabrost, koja se dodeljuje svake godine. Prošle godine je po njemu nazvan i jedan trg u Jagodini.

Zorica Gligorijević

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi