Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danas plaća kazne Kurira i Glasa javnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 04. 2011.

Izvor: Danas

Danas plaća kazne Kurira i Glasa javnosti

Na osnovu presude Apelacionog suda u Beogradu izdavač Dan-Graf dužan da plati 942.000 dinara

Beograd - Dnevni list Danas moraće, prema izvršnom rešenju Apelacionog suda u Beogradu, da plati celu sumu odštete od 942.000 dinara trojici policajaca iz Požarevca, zbog tekstova u listovima Kurir i Glas javnosti, kao i u dodatku Danasa - Braničevo, kojima im je narušen ugled.

Autorka tekstova novinarka Dušanka Novković iz Požarevca takođe je tužena u ovom postupku.

Danas će tako, prema izvršnom rešenju Prvog osnovnog suda u Beogradu, morati da plati kaznu od po 200.000 dinara za sve tri redakcije i za tuženu novinarku Novković, kao i troškove parničnog postupka od 138.500 dinara sa zateznom kamatom.

Danas će nakon „plaćanja“ tužbe morati da od ostalih tuženih potraži novac koji je platio u njihovo ime.

- Ovo je nastavak skandalozne pravosudne prakse kad je u pitanju naš list - izjavio je ovim povodom glavni i odgovorni urednik Danasa Zoran Panović.

- Postalo je uobičajeno da svako ko tuži Danas, uspeva da dokaže da je pretrpeo duševne patnje. To postaje već indikativno. U svim ovakvim slučajevima naš list je morao da isplati visoke odštetne sume tužiteljima. Posebno je skandalozna praksa da se, ukoliko je tuženo više medija kao u slučaju požarevačkih policajaca, od Danasa naplaćuju kazne izrečene svim optuženima. Ovakvim postupcima najdirektnije se podriva materijalna osnova i dovodi u pitanje opstanak našeg lista - kaže Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik Danasa.

R. D.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi