Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Privatizacija poništena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 04. 2011.

Izvor: Pregled

Privatizacija poništena

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji TV Valjevo zbog nepoštovanja odredbi o redovnoj isplati zarada, njihovoj visini i isplati dividende.

Nesporno je da novi vlasnik mesecima nije isplaćivao zarade, kao i da nije isplatio dividendu, jer je firma u godini pre privatizacije zvanično iskazala dobit od 59.000 dinara. Inače, ukupna vrednost kapitala 2009. godine bila je 1.271.000 dinara, dok je osnovni kapital bio samo 255 hiljada dinara.

Javno preduzeće TV Valjevo kupio je na aukciji, u februaru prošle godine, za 147.000 uz neplaćene obaveze od 2.709.000 dinara, privrednik Slobodan Pavlović iz Urovaca kod Obrenovca. Najčudnije je što je Pavlović uspeo da firmu registruje kao d. o. o, mada je vlasnik samo 70 odsto kapitala, a sa po 15 odsto su upisani „Akcionarski fond, akcionarsko društvo Beograd i Privatizacioni registar“.

Inače, Pavlović je shodno odredbama kupoprodajnog ugovora bio obavezan da u TVA investira 1.370.000 dinara. Zaposleni su u maju 2010. tražili poništavanje privatizacije i pomoć lokalne samouprave na šta nije bilo odgovora. Sada očekuju da Agencija za privatizaciju odredi zakonskog zastupnika državnog kapitala. Sredinom marta TVA Plus tri dana nije emitovala program, jer je deo opreme zbog dugova za neisplaćene zarade zaplenio bivši novinar, direktor i glavni urednik Aleksandar Ranković.

Prema nezvaničnim podacima, Ranković čeka izvršenje još dve tužbe. Sudskim putem zarade će pokušati da naplati većina zaposlenih.

Takođe je nejasno da li je Televizija plaćala kiriju Gradu, kao i kolika su ostala dugovanja, posebno za struju, vodu...U Televiziji Valjevo je zbog neisplaćenih zarada mesecima „beli štrajk“, pa se ne emituje informativni program.

S. R.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi