Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ekstremisti lepili plakate protiv TV B92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2011.

Izvor: Blic

Ekstremisti lepili plakate protiv TV B92

Tužilaštvo ispituje novi pritisak na medije

Organizacija SNP „Naši 1389“ izdala je juče saopštenje u kome stoji da su njeni aktivisti u noći između nedelje i ponedeljka u Beogradu, Aranđelovcu i Mladenovcu izlepili plakate protiv TV B92. Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je za “Blic” da će organi gonjenja ispitati ovaj slučaj.

- Ispitaćemo da li u ovom činu postoje elementi krivičnog dela, odnosno o kojem se eventualno krivičnom delu radi. U svakom slučaju, ovaj čin predstavlja pritisak na medije i ne doprinosi demokratizaciji društva - rekao je Zorić.

Veran Matić, glavni i odgovorni urednik i generalni direktor RTV B92, lepljenje plakata smatra neprihvatljivim nastavkom kampanje pritisaka na B92.

- Bez obzira na napade i podmetanja kojima je izložen, B92 neće odstupiti od principa na kojima je naš informativni program zasnovan. B92 će u svojoj uređivačkoj politici nastaviti da se rukovodi interesima javnosti da dobije sve relevantne informacije o stvarima o kojima javnost ima interesa da zna. Uvek će biti onih koji će želeti da se od javnosti nešto sakrije ili prećuti, ali taj neko u takvim svojim namerama B92 neće imati za svog saveznika. Povodom akcije lepljenja plakata sa Gebelsovim likom, smatramo je nastavkom sličnih akcija u kojima su na plakatima bili nacistički simboli. Takve akcije najviše govore o onima koji ih organizuju, koje, međutim, neće rezultirati izmenama naše uređivačke politike - izjavio je Matić za “Blic”.

Podsetimo, predstavnici pokreta “Naši 1389” protestovali su početkom marta ispred zgrade televizije B92 “zbog nekorektnog izveštavanja”. Oni su tada nosili transparente sa porukom “Istina i ljubav prema Srbiji pobediće vaše laži o nama”, a na nekima je bio logo Televizije B92 sa kukastim krstom.

Policija je zabranila protest, ali su se članovi ove grupacije ipak okupili. Posle policijskog upozorenja da skup nije dozvoljen, privedno je 17 pristalica te organizacije.

M. I.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi