Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Parada ponosa" - najbolja fotografija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 04. 2011.

Izvor: Politika

„Parada ponosa" - najbolja fotografija

U galeriji „Artget" upriličena je dodela nagrada sa 13. konkursa „Pres foto Srbija za 2011. godinu" medijske fotografije koju dodeljuju Asocijacija medijskih fotografa Srbije, Centar za razvoj fotografije i Udruženje novinara Srbije.

Prvu nagradu za najbolju fotografiju u medijima „Parada ponosa" dobio je Marko Đoković, fotoreporter dnevnog lista „Pres". Đokoviću je nagradu od 1.000 evra uručio Dejan Margetić, direktor marketinga kompanije „Gorki list".

U kategoriji foto-ilustracija nagrađen je Saša Čolić za fotografiju „Pillows". U kategoriji ljudi - reportaža fotografija „Vojvođanske Švabe" Marije Janković proglašena je za najbolju.

Fotoreporter lista „Pres" dobitnik je nagrade za „Stanovnika 0" u kategoriji okolina - reportaža.

Iz oblasti portret reportaže nagrađen je Novak Đurović za delo „Beštija". Marku Ristoviću uručena je „Pres foto" nagrada za „Urban rabbits" u oblasti umetnost reportaža.

U kategoriji život nagrađen je Goran Sivački za fotografiju „Popodnevni odmor". Sanja Knežević dobila je nagradu u kategoriji život reportaža za „Porodične stvari". Miloš Bičanski je nagrađen u kategoriji blic reportaža, a specijalna nagrada pripala je za oblast život reportaža Nemanji Pančiću, autoru fotografije „Najdanovi krugovi".

Na konkurs je prispelo 1.200 medijskih fotografija i fotoreportaža u devet kategorija i one su objavljene u medijima tokom 2010. godine, predstavljajući događaje koji su obeležili tu godinu, a u uži izbor žiri je izabrao 151 fotografiju.

Nagrađena fotografija „Parada ponosa", prema oceni žirija, svedoči o stepenu ispoljene agresije prema neistomišljenicima, ali istovremeno daje tračak nade da se tome možda nazire kraj.

U žiriju su bili Dalibor Danilović, Branimir Karanović, Aleksandar Kelić, Reiner Ridler, Milanka Todić i Zvezdan Mančić.

A. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi