Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zarade kasne, doprinosi minimalni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 08. 2011.

Izvor: Pregled

Zarade kasne, doprinosi minimalni

Zaposlenima u RTV „Šumadija“ u Aranđelovcu plate kasne tri do četiri meseca, a doprinosi na zarade se uplaćuju po najnižoj lestvici, rečeno je juče na konferenciji za novinare.

Ona je sazvana pošto iz opštine, iz čijeg se budžeta dobrim delom finasira ta kuća, nije stigao odgovor na zvaničan dopis u kom se zahteva redovnost u isplati ličnih dohodaka.

„Kolektivni ugovor sa poslodavcem još uvek nije potpisan, a opština, kao naš osnivač, permanentno nas ignoriše. Ne samo što nam zakida ionako niske zarade nego što u poslednjih godinu dana, otako je uspostavljena nova vlast, niko od funkcionera nije našao za shodno da gostuje na našoj televiziji, iako su redovno pozivani“, rekao je snimatelj Slobodan Boki Marković.

Istovremeno, ti isti funkcioneri se „ne skidaju“ sa privatne televizije „Sunce“, koju opština redovno plaća na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji, uz naknadu od 2,5 miliona dinara na godišnjem nivou, rekao je.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi