Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Paravinja ne zna ko je ubio Dadu Vujasinović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 08. 2011.

Izvor: Blic

Paravinja ne zna ko je ubio Dadu Vujasinović

Dragan Paravinja juče je pred Županijskim sudom u Šibeniku izjavio da ni na koji način nije umešan u smrt srpske novinarke Dade Vujasinović, javili su hrvatski mediji.

Foto: Beta
Paravinja, koji se, između ostalog, dovodi u vezu sa smrću Vujasinovićeve 1994. godine, tokom jučerašnjeg saslušanja govorio je o svojim susretima s njom koji su se dogodili otprilike godinu ili dve pre njene smrti.

Branko Baica, advokat Parvinje, rekao je da njegov klijent nije konkretno poznavao Vujasinovićevu, da se sa njom susreo samo dva puta, a da su u kontakt došli preko Paravinjinog rođaka.

Na pitanje novinara da li je Paravinjin rođak možda povezan sa smrću srpske novinarke, Baica je odgovorio odrično, navodeći da je i on stradao nedugo nakon Vujasinovićeve, te da njegov klijent misli da je i on ubijen.

Baica je rekao da bi o povezanosti te dve smrti mogle da odgovore institucije Srbije, te dodao da ne zna da li će saslušanje Paravinje pomoći srpskoj policiji u rasvetljavanju slučaja ubistva Dade Vujasinović.

Paravinja, kako je rekao njegov advokat, nije pominjao nijedno ime iz srpskog podzemlja.

Ispitivanje Paravinje u Šibeniku trajalo je tri sata, a saslušanju nisu prisustvovali predstavnici srpske policije. Saslušanje je tražila srpska policija, a to su dozvolili i nadležni organi u Bosni i Hercegovini.

Pred Županijskim sudom u Šibeniku Paravinju, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo maloletne Antonije Bilić, danas nisu smeli da ispituju o tom slučaju. Paravinja je u Bosnu i Hercegovinu osuđen na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja.

U Hrvatsku je privremeno izručen zbog ispitivanja u vezi sa nestankom Bilićeve, a i Srbija ga traži zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi