Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Analiza komentara učesnika javne rasprave o Nacrtu medijske strategije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 08. 2011.

Izvor: ANEM

Analiza komentara učesnika javne rasprave o Nacrtu medijske strategije

Nacrt Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016. godine, nastao je kao rezultat Protokola o saradnji, potpisanog između Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, sa jedne, i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacije medija i Lokal presa, sa druge strane.

Na osnovu Protokola, koji je zaključen 18. aprila 2011. godine, formirana je Radna grupa Ministarstva, koja se sastojala od sedam članova, od toga tri predložena od strane pet udruženja - NUNSa, UNSa, ANEMa, NDNVa i Lokal presa, dva od strane Asocijacije medija i dva od strane samog Ministarstva, čiji je zadatak bio da do 01. juna uradi i preda Ministarstvu predlog Nacrta medijske strategije.

Radna grupa je 1. juna predala Ministarstvu svoj tekst Nacrta Strategije, a ministar je odlučio da taj tekst Nacrta, bez ikakvih izmena, uputi na javnu raspravu. Javna rasprava, koja je trajala od 08. juna do 15. jula 2011. godine, vođena je na 6 okruglih stolova širom Srbije koje je organizovalo Ministarstvo, a u tom periodu su svoje pisane primedbe, predloge i sugestije na Nacrt strategije Ministarstvu uputili mnogi zainteresovani.

Nakon zahteva 5 medijskih udruženja (ANEM, NUNS, UNS, NDNV i Lokal pres), na sajtu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva su 12. jula objavljeni komentari, predlozi i sugestije zainteresovanih učesnika javne rasprave, kojih ima 31.

Za potrebe ANEMa, mr Jelena Surčulija, koordinator Radne grupe Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, uradila je analizu svih komentara učesnika javne rasprave o Nacrtu medijske strategije koji su objavljeni na sajtu Ministarstva, koja će poslužiti i medijskoj koaliciji (ANEM, NUNS, UNS, NDNV, Lokal pres) u daljem toku postupka donošenja Medijske strategije.

Analizu mr Jelene Surčulije možete preuzeti ovde
.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi