Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Drama srpske novinarke u Rusiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 08. 2011.

Izvor: Pres

Drama srpske novinarke u Rusiji

Držali su uperen pištolj i pretili da će nas ubiti! Napadači su došli džipom i upali u kuću. Jedan od njih je uperio pištolj u nas i rekao da će nas pobiti. Zatim su nas brutalno pretukli, dobila sam potres mozga, kaže dopisnica Bete iz Rusije

Dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Rusije Zorana Bojić-Sisojeva brutalno je pretučena u podmoskovskom selu Bogojavljenje, gde je sa suprugom i prijateljima bila na odmoru.

Foto: Pres
Nepoznati napadači uleteli su u kuću u kojoj je boravila i, uz pretnju pištoljima, započeli nezapamćeno batinanje novinarke, njenog muža Genadija i još nekoliko prijatelja.

Napad se dogodio pre desetak dana, a počinioci još nisu uhvaćeni, niti se zna tačan povod brutalnog batinanja.

Zorana Bojić-Sisojeva, koja je zbog nagnječenja mozga i drugih teških povreda tek juče izašla iz bolnice, nije želela mnogo da govori o događaju.

- Grupa huligana napala nas je bez razloga. To je bilo žestoko i bezrazložno batinanje. Jedan od šestorice napadača imao je pištolj, koji je uperio u nas i pretio nam da će nas ubiti. Bili su u džipu sa rotacionim svetlima. Ja sam dobila udarac nogom u glavu, koji je izazvao nagnječenje mozga. Posle deset dana sam puštena iz bolnice i sada se osećam nešto bolje - rekla je Zorana Bojić-Sisojeva Tanjugu po izlasku iz bolnice.

Kako saznajemo, napala su ih šestorica mlađih, veoma snažnih muškaraca, koji su se dovezli džipom i bez povoda počeli da tuku sve ljude koje su zatekli u kući.

Novinarka Bete, njen suprug Genadij Sisojev i njihovi prijatelji dali su izjave o ovom napadu policiji, ali bez obzira na njihove prijave i povrede koje su zadobili, nadležni ruski organi odbili su da pokrenu krivičnu istragu.

Agencija Beta obratila se zbog toga Ministarstvu inostranih poslova Rusije, pri kojem je Zorana Bojić 14 godina akreditovana kao stalni dopisnik, sa zahtevom da se hitno sprovede detaljna istraga o ovom napadu i kazne počinioci.

Nije spremna još sve da kaže

Pres je juče pokušao da stupi u kontakt sa Zoranom Bojić-Sisojev, kako bi saznao još neke detalje o dramatičnom događaju iz Podmoskovlja, ali su nam njene kolege iz Bete rekle da će o svemu podrobno pričati kada se oporavi od brojnih povreda.

- Zorana je imala potres mozga, hipertoničnu krizu i zbog toga je zadržana duže na posmatranju u bolnici. Sada je kod kuće u Moskvi, gde inače živi već 15 godina. Sve kolege su je zvale i htele da razgovaraju sa njom o nemilom događaju, ali ona još nije spremna da govori detaljnije o tom događaju. Potrebno joj je još malo vremena da se potpuno oporavi i tada će verovatno izaći kolegama u susret - rekla je juče za Pres Sanja Ivačić iz Bete.

Snežana Dž. Stojanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi