Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ometanje snimanja i pretnje ekipi TV N1 nedopustivi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 09. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Ometanje snimanja i pretnje ekipi TV N1 nedopustivi

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje ometanje rada novinarske ekipe TV N1 i tom prilikom izrečene pretnje od strane radnika obezbeđenja ispred zgrade kompanije „Aseko“.

Ekipa TV N1 juče je sa javne površine pokušala da snimi zgradu u kojoj je sedište kompanije „Aseko“, o čijem poslovanju su radili prilog,  kada im je prišla osoba sa vidnim oznakama obezbeđenja G4S i pokušala da ih spreči u obavljanju novinarskog zadatka.

Radnik obezbeđenja je u jednom trenutku uz verbalni pokušaj da odvrati ekipu od snimanja to učinio i fizički, stavljajući ruku na objektiv kamere.

„Dosadan si“, obratio se radnik obezbeđenja snimatelju i zatim zapretio: „Dođi u moju kuću upucaću te ko zeca, još kad te vidim odakle si doš'o".

Iz kompanije Aseko je posle ovog nasrtaja na novinare saopšteno da radnik obezbeđenja nije zaposlen, niti angažovan u njihovoj kompaniji.

UNS podseća da je prema odredbama Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

UNS će o nasrtaju na novinare TV N1 obavestiti Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara u kojoj su uz predstavnike UNS-a i drugih novinarskih i medijskih udruženja visoki predstavnici policije i tužilaštva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi