Naslovna  |  Saopštenja  |  Samovolja gradonačelnika Niša
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 07. 2006.

Samovolja gradonačelnika Niša

Udruženje novinara Srbije zaprepašćeno je odlukom gradonačelnika Niša Smiljka Kostića, da 6. jula 2006. godine i zvanično, pisanim putem, od Gradskog veća zatraži uskraćivanje budžetske finansijske dotacije Narodnim novinama.

Obrazloženje gradonačelnika Kostića da se novac iz gradskog budžeta mora uskratiti zbog odluke Uređivačkog kolegijuma Narodnih novina da sa naslovne strane ukloni grb grada, a da to, istovremeno, nije pritisak na novine i novinare nije prohvatljivo ni logično.

Udruženje novinara Srbije smatra da se iza ovakvog obrazloženja gradonačelnika Kostića ipak kriju snažni pritisci na Narodne novine i glavnog i odgovornog urednika Oliveru Panajotović, koji traju već nekoliko meseci.

Gradonačelnik Kostić nema pravo da ovakvim postupcima krši Zakon o budžetu, Ugovor o finansiranju i utiče na uređivčku politiku Narodnih novina, tim pre što iza svog zahteva nema niti jednu odluku gradskih organa, koja bi Uređivački kolegijum obavezivala na poštovanje starog likovno-grafičkog rešenja.

Udruženje novinara Srbije podseća javnost Niša i cele Srbije da su Narodne novine jedini dnevni list južno od Beograda, koji se, pritom, nalazi pred privatizacijom. Pozivamo, stoga, gradonačelnika Kostića da u otvorenom i iskrenom dijalogu sa predstavnicima Narodnih novina reši sve nesporazume, u interesu građana Niša i novinarske profesije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi