Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut zbog krivične prijave protiv novinara TANJUG-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 11. 2021.

UNS zabrinut zbog krivične prijave protiv novinara TANJUG-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) zabrinuto je zbog podnošenja krivične prijave protiv novinara Tanjuga za koju mediji navode da je podneo Institut za istraživanje genocida Kanada jer je tokom intervjua na pitanje predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića novinar odgovorio da nije saglasan sa presudom o genocidu u Srebrenici, navodeći da se radi o strašnom zločinu.

UNS smatra da i sagovornik novinara ima pravo da postavi pitanje novinaru, koji može da odgovori ili ne, ali zakon mora da štiti pravo i slobodu novinara kao i ostalih građana na iznošenje mišljenja, pa i preispitivanje odluka bile one i sudske. 

UNS će tražiti uvid u ovu krivičnu prijavu koja po saznanjima Udruženja nije prvi slučaj pozivanja na izmenjeni Krivični zakon BiH u kojoj je prijavljen novinar.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

14.11.

2021.

anonymous [neregistrovani] u 14:38

ALO

Ala ste se pretrgli oštrinom! Gotovo da ste na liniji NUNS-a i onog političara koji se predstavlja kao novinar .a njihov je predsednik.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi