Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zahteva hitno puštanje Ane Lalić na slobodu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 04. 2020.

Izvor: UNS

UNS zahteva hitno puštanje Ane Lalić na slobodu

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog hapšenja novinarke portala Nova.rs Ane Lalić i zahteva da ona hitno bude puštena na slobodu. Anu Lalić sinoć je policija privela zbog članka o nedostatku zaštitne opreme za zdravstvene radnike u Kliničkom centru Vojvodine, na osnovu prijave rukovodstva te ustanove, koje tvrdi da je člankom "uznemirena javnost i narušen ugled" KCV-a.

UNS još jednom podseća državne organe da vanredno stanje ne sme biti izgovor za gušenje slobode medija i poziva nadležnog javnog tužioca da pusti koleginicu Lalić na slobodu i odustane od daljeg krivičnog gonjenja. UNS naglašava da je KCV imao mogućnost da demantuje navode iz članka i da nije posao ni policije ni tužilaštva da ograničavaju izveštavanje medija i hapse novinare. 

UNS smatra da je nedopustivo i da policija zaplenjuje opremu novinara i zahteva da policija hitno vrati Ani Lalić kompjuter i telefone, kao i da tužilaštvo u Zrenjaninu vrati kameru i telefone ekipi televizije KTV, koja je bila uhapšene prošle nedelje pod lažnom optužbom da se nije dezinfikovala pri ulasku u gradsku kuću.

UNS podseća sve medije da javnost izveštavaju tačno i pravovremeno, bez straha od pritisaka i da se obrate udruženju za savete i pomoć, uključujući i pravnu podršku.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

03.04.

2020.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 19:23

ЛАЖНА ВЕСТ!

Дочекао сам и то, да УНС подржи лажну вест! Учинио је то, онако, изокола, тражећи да се пусти из притвора извесна Лалић, новинарка "високо тиражног" портала Нова С, која је лажно представила стање у КЦС.
Демантовао је нико други, до Вучићева телевизија Ројтерс!?
Изгледа да се председнику и запосленима баш жури да уруше УНС, као да им је дедовина. Уосталом, није ли индикативо да председник највећег новинарског удружења, у 21. веку, буде човек са ССС.

Odgovori
pet

03.04.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 16:48

kasno

Već je puštena. Ipak, izazivanje panike u ovakvom ratnom stanju u nekim drugim zemljama se tretira kao veleizdaja i tako se sudi.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi