Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hapšenje uzbunjivača iz Krušika Savet Evrope evidentirao kao pretnju po slobodu medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2019.

Izvor: Beta

Hapšenje uzbunjivača iz Krušika Savet Evrope evidentirao kao pretnju po slobodu medija

Savet Evrope uvrstio je danas informaciju o uzbunjivaču iz valjevskog Krušika Aleksandru Obradoviću koji se nalazi u kućnom pritvoru na spisak pretnji po slobodu medija.

Pretnje po slobodu medija evidentiraju se na posebnoj Platformi posvećenoj zaštiti novinarstva i bezbednosti novinara.

U informaciji piše da je izvor pretnje država i podseća da su od novembra prošle godine portal Arms voč, nedeljnik NIN i BIRN objavili nekoliko tekstova o navodnoj umešanosti oca ministra unutrašnjih poslova Srbije Branka Stefanovića u prodaju naoružanja valjevske fabrike Krušik privatnoj kompaniji GIM.

Aleksandar Obradović je 18. septembra 2019. godine uhapšen na svom radnom mestu u fabrici namenske industrije u Valjevu pod sumnjom da je počinio krivično delo odavanje poslovne tajne, jer je novinarima dostavio dokumentaciju iz koje se vidi da je privatna komapnija GIM koju je zastupao Branko Stefanović otac ministra unutrašnjih poslova Srbije, po povlašćenim cenama kupovala oružje iz Krušika.

Njemu je krajem oktobra određen kućni pritvor.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi